Technologia

Dlaczego makarony PASTAIO są tak wyjątkowe?

PASTA DI SEMOLA DI GRANO DURO

PASTA DI SEMOLA DI GRANO DURO

Makarony PASTAIO produkowane są wyłącznie z wysokogatunkowej semoliny, mąki otrzymywanej z przemiału ziarna twardej odmiany pszenicy durum. Dzięki temu po ugotowaniu makaron pozostaje twardy i sprężysty (PASTA ALL DENTE – „ NA ZĄB”).


PASTA ALL’UOVO – MAKARONY JAJECZNE

Do wytworzenia makaronu PASTAIO używamy wyłącznie świeżych jaj, które wybijane są ze skorupek bezpośrednio w procesie produkcji. Każde jajo jest uprzednio myte a następnie poddawane procesowi sterylizacji. Dzięki temu makarony PASTAIO zachwycają swoim smakiem, ale i także są wolne od zanieczyszczeń.

Wysoka zawartość jaj w cieście nadaje makaronom piękną, złocistą barwę oraz prawdziwie jajeczny smak.

PASTA ALL’UOVO


tradycyjne receptury

TRADYCYJNE RECEPTURY

Makarony wytwarzamy zgodnie z tradycyjnymi recepturami. Ciasto makaronowe długo mieszamy a następnie pozwalamy mu odpocząć, by mieć pewność, że wszystkie składniki dobrze się ze sobą związały.


WŁOSKA TECHNOLOGIA – PASTA TRAFILLATA ALL BRONZO

Zastosowanie oryginalnej włoskiej technologii produkcji gwarantuje makaronom PASTAIO najwyższą jakość.

Ciasto makaronowe wytłaczamy wyłącznie przy użyciu matryc wykonanych z brązu. Dzięki temu makarony posiadają charakterystyczną chropowatą strukturę, która zapewnia im doskonałą przyczepność do sosów.

włoska technologia


Naturalne składniki

WYŁĄCZNIE NATURALNE SKŁADNIKI

Kolorowe makarony PASTAIO zawdzięczają swoją niepowtarzalną barwę wyłącznie naturalnym składnikom. Zastosowanie odpowiedniej technologii obróbki warzyw umożliwia zachowanie ich walorów odżywczych i smakowych a jednocześnie pozwala stworzyć produkty gwarantujące niezwykłe doznania kulinarne.


PASTA FRESCA – „ŚWIEŻE NUDLE”

Nie jest tajemnicą, że najwyższą jakością odznaczają się produkty świeże.

Kierując się tą dewizą, makarony PASTAIO nie są poddawane procesowi suszenia lub pasteryzacji a jedynie pakowane z zastosowaniem technologii M.A.P. Użycie właściwie dobranej mieszanki gazów sprawia, że Makarony PASTAIO zachowują swoją świeżość przez okres 3 tygodni.

pasta-fresca