Makarony Strozzapreti

Charakterystyka

Pochodzące z południa Włoch makarony Strozzapreti są typowe dla regionów Emilia-Romania, Toskania, czy Umbria. Tradycyjne ciasto składało się z maki, wody, oraz parmezanu i białek, a ostateczna wielkość i kształt makaronu mogły różnić się między sobą.

Strozzapreti marki Pastaio to krótki makaron jajeczny w formie pałeczek z delikatnie zawiniętymi brzegami. Długość wynosi 5/6 centymetrów, a szerokość 8,8 milimetra. Dzięki niepowtarzalnej formie Strozzapreti ma wiele ciekawych zastosowań, między innymi jako dodatek do rzadkich sosów, takich jak śmietanowy z fasolą, grzybami lub boczkiem.

 

Dostępny jako:

  • Strozzapreti jajeczne
  • Strozzapreti z grzybami leśnymi
Makarony Strozzapreti pomogą stworzyć pożywne danie, ciekawe i niebanalne.  
Strozzapreti-1
Strozzapreti-2

Informacje dodatkowe:

  • Opakowanie detaliczne: 250 g
  • Opakowanie hurtowe: 1 kg
strozzapreti