Makarony Cannelloni

Charakterystyka

Makaron Cannelloni powstał z pomysłu Włoszki Nicoli Federico w 1907 roku. Kolebką Cannelloni jest zatem Neapol, a twórczynią kobieta, która pracowała jako szef kuchni w restauracji La Favorita.

Nazwę Cannelloni można tłumaczyć jako „duże rury”, lub „duże trzciny”. Dostępne w Pastaio mają kształt wytłaczanych prostych, szerokich rurek o średnicy 25 milimetrów i długości 9 centymetrów.

Taka forma idealnie nadaje się do nadziewania gęstymi mięsnymi farszami i zapiekania pod cienką warstwą sosu pomidorowego lub beszamelowego. Cannelloni komponuje się dobrze także z farszem warzywnym z dodatkiem serka ricotta.

Dostępny jako:

  • Canellonie jajeczne

Jego kształt i smak, mnogość zastosowań, oraz krótki czas gotowania lub pieczenia to niewątpliwe atuty.

makaron Cannelloni

Informacje dodatkowe:

  • Opakowanie detaliczne: 200 g
  • Opakowanie hurtowe: 500 g
makaron cannelloni