Makarony Anelli

Charakterystyka

Anelli to rodzaj włoskiego makaronu, który swój początek ma na Sycylii. Zyskuje coraz większe zainteresowanie, chociaż nie występuje jako samodzielne danie, a jedynie dodatek. W formie świeżych nudli Pastaio na pewno znajdzie wielu zwolenników.

Makarony Anelli charakteryzuje kształt wąskich pierścieni o średnicy 25 milimetrów. Jest to krótki makaron jajeczny, który komponuje się idealnie z sosami, w których są kawałki dużych warzyw lub owoców morza. Na Sycylii bardzo popularna jest świąteczna zapiekanka z makaronem Anelli, mięsem mielonym, zielonym groszkiem, oraz bakłażanami. Gładka struktura makaronu i pusty środek idealnie zatrzymują sos każdego dania.

Dostępny jako:

  • Anelli jajeczne

Nasze makarony Anelli tworzymy z taką pasja, jak osoby zajmujące się wytwarzaniem makaronu we Włoszech. Możecie więc być Państwo pewni, że te świeże nudle nie ustępują w niczym swojemu pierwowzorowi.

anelli

Informacje dodatkowe:

  • Opakowanie detaliczne: 250 g
  • Opakowanie hurtowe: 1kg
anelli