Makarony Tagliolini

Charakterystyka:

Makaron Tagliolini należy do rodziny makaronów Tagliatelle. Inne spotykane nazwy to Taglierini oraz Tajarin. Jego przygotowanie zajmuje kilka minut, więc sprawdzi się przy szybkich, efektownych daniach.

Klasyczny włoski makaron Tagliolini pochodzi z okolic Piemontu i Lingurii, z rejonu Emilia-Romania. Ma postać długich wąskich nitek o szerokości 2 milimetrów i długości 370/380 milimetrów. Jest idealny do delikatnych sosów tworzonych na bazie pomidorów, masła, lub ziół. Stanowić może także świetny dodatek do zup, oraz trufli.

Niezwykła precyzja w doborze składników sprawia, że świeży makaron Tagliolini marki Pastaio znajduje wielu zwolenników.

Dostępny jako:

Tagliolini-2

Tagliolini jajeczne:

  • Opakowanie detaliczne: 250 g
  • Opakowanie hurtowe: 1 kg
  • Czas gotowania: 2-3 minuty
Tagliolini-1

Makaron rosołowy:

  • Opakowanie detaliczne: 200 g
  • Opakowanie hurtowe: 1 kg, 3 kg
  • Czas gotowania: 2 minuty
tagliolini