Makarony Spaghetti

Charakterystyka:

Najbardziej rozpowszechniona na świecie forma długiego makaronu, której ojczyzną jest region Ligurii. Długie nitki o szerokości 1,9 mm wytłaczane są bezpośrednio przez brązowe matryce, dzięki czemu makaron posiada charakterystyczną okrągłą formę i doskonałą przyczepność do sosów.

Spaghetti serwowane jest z kawałkami mięsa w pomidorowym sosie, jak również z warzywami i świeżymi ziołami. Doskonały z sosem z sera mascarpone z dodatkiem szafranu. Może być podawany w gorące dni także jako tzw. „pasta fredda” czyli w towarzystwie chłodnych sosów ze świeżych warzyw. We Włoszech niezwykle popularnym jest danie serwowane pod nazwą spaghetti aglio olio i peperoncino, czyli makaron z czosnkiem, oliwą i papryczką peperoncino.

 

Dostępny jako:

  • Spaghetti jajeczne
Spaghetti

Informacje dodatkowe:

  • Opakowanie detaliczne: 250 g.
  • Opakowanie hurtowe: 1 kg, 3 kg
  • Czas gotowania: 2-3 minuty
spaghetti