Makarony Papardelle

Charakterystyka:

Makarony Papardelle są chłonne i wytrzymałe. To nudle stworzone do serwowania na dużym talerzu, lub w misce. Standardowe Papardelle po procesie suszenia wymaga długiego gotowania, natomiast świeże, proponowane przez Pastaio będzie gotowe w 3 minuty.

Pochodzenie Papardelle to centralne i południowe rejony Włoch. Długie, cienkie, płaskie wstążki mają szerokość 6 milimetrów i uformowane są w kształt charakterystycznych gniazd. Forma wstążek sprawdza się idealnie w połączeniach z ciężkimi sosami, na przykład serowym, czy grzybowym, a także z dziczyzną.

Dostępny jako:

  • Papardelle jajeczne
  • Papardelle z burakiem czerwonym
  • Papardelle z grzybami leśnymi
  • Papardelle z gruszką

Puszyste ciasto makaronowe sprawia, że makarony Papardelle w postaci świeżych nudli nadadzą smak Państwa daniom o każdej porze roku.

makaron Papardelle-3
makaron Papardelle-2
makaron Papardelle-1

Informacje dodatkowe:

  • Opakowanie detaliczne: 250 g.
  • Opakowanie hurtowe: 1 kg
  • Czas gotowania: 2-3 minuty
makaron pappardelle