Makaron lasagne

Charakterystyka:

Kolebką makaronu Lasagne jest Bolonia i stamtąd przywędrował on do nas. W bogatej bolońskiej tradycji urozmaicona kuchnia symbolizuje radość życia i gościnność. To także hołd oddany tradycji, a smaki tradycji są Włochom bardzo bliskie.

Lasagne tworzą zazwyczaj prostokątne lub kwadratowe płaty. U nas mają one 70 milimetrów szerokości oraz 200 milimetrów długości. Najbardziej popularna kulinarna forma dla tego makaronu to danie zwane tak, jak sam makaron, czyli „lasagne” w formie zapiekanki z sosem mięsno-pomidorowym i żółtym serem. Dobre są także połączenia z innymi serami i sosami, a także szpinakiem, czy bakłażanem.

Dostępny jako:

  • Lasagne jajeczna
  • Lasagne szpinakowa

Przekładane płaty Lasagne upieczone i podane z fantazją urozmaicą Państwa codzienne lub odświętne menu.

Makaron-lasagne-1
Makaron-lasagne-2

Informacje dodatkowe:

  • Opakowanie detaliczne: 250 g.
  • Opakowanie hurtowe: 1kg
  • Czas gotowania: ok. 1 minuty
makaron lasagne