Makarony długie

Klasyczny podział makaronów różnicuje je przede wszystkim pod kątem mąki lub innego głównego surowca, z którego zostały wyprodukowane. Dalsza klasyfikacja to makarony jajeczne lub bezjajeczne, a wśród nich także długie i krótkie.

W gamie naszych makaronów znajdziecie Państwo makarony długie o niezwykłych walorach smakowych i różnorodnych zastosowaniach. Każde przygotowane danie zachwyci gości bez długich godzin spędzonych w kuchni. Gotowanie z Pastaio to prawdziwa przyjemność.

Znane i miej znane długie makarony

Makaron spaghetti czy lasagne na dobre zagościł w naszych kuchniach, natomiast to nie jedyni przedstawiciele długich makaronów. Do tej grupy zaliczyć można także inne produkty w postaci długich nitek, wstążek, czy płatów.

Makarony długie/ PASTA LUNGA

  1. Tagliolini

  2. Tagliatelline

  3. Fettucine

  4. Papardelle

  5. Spaghetti

  6. Spaghetti alla chitarra

  7. Makaron lasagne

Ich długość wynosi nawet 420 mm, a dzięki płaskiej lub nitkowatej formie makarony te dobrze łączą się z sosem i innymi dodatkami. Skomponowanie efektownego dania będzie naprawdę proste, a czas przygotowania całości skrócony do minimum.

Popularność długich makaronów

Z zamiłowania do makaronów najbardziej znani są Włosi, niemniej jednak polskie firmy to także producenci nudli porównywalnej jakości. Długie makarony Pastaio spełniają wszystkie wymogi, aby móc zaliczać się do grupy produktów godnych zaufania.

Począwszy od wyboru składników, aż po pakowanie długich makaronów nasi specjaliści czuwają nad każdym etapem produkcji makaronów, aby na Państwa stoły trafiły one w stanie idealnym i stanowiły zachętę do kulinarnych eksperymentów.